Nieuws

04 aug 2016

Houtsneden tentoonstelling

Hildo Krop: Houtsneden
In zijn houtsneden, in het bijzonder in de prenten die hij maakte voor De Tribune, betoont Krop zich een overtuigd strijder voor een betere samenleving met meer gelijkheid en solidariteit. In dit krachtig sprekende zwart-en-wit werk laat Krop niet alleen zien dat zijn houtsneden een wezenlijk onderdeel vormen van zijn oeuvre maar onderstrepen deze ook heel nadrukkelijk de veelzijdigheid van zijn kunstenaarschap. Meer dan eens vormden zijn houtsneden, qua voorstelling en uitvoering, ontwerpen voor later uitgevoerd (beeldhouw)werk.

black-diapZie ook de dia voorstelling.

06 jul 2016

Museumregistratie

Museumregistratie
Sinds 1 december j.l. heeft de museale collectie van het Instituut Collectie Hildo Krop de officiële museumregistratie, een keurmerk voor goed beheer en beleid. Het bijbehorende keurmerk is op 19 maart aan het pand Rams Woerthe bevestigd door wethouder J.Wagteveld.

20 mrt 2016

Hildo Krop Keramiek

 

Groep met Churchil 375
Groep met Churchil

Het keramische werk van Krop vormt een belangrijk onderdeel van zijn indrukwekkend oeuvre. Daar waar zijn beeldhouwwerk wordt gekenmerkt door robuustheid en ernstige toon, laat in het bijzonder zijn keramische werk een zekere speelsheid zien. Niet zelden ontpopt Krop zich bij tijd en wijle als een ware “verteller in klei”. Met als onbetwist hoogtepunt de bijna humoristische wijze waarop hij het rosse leven van de Wallen in Amsterdam in beeld heeft gebracht. Voor de vele liefhebbers van zijn werk werpt het bekijken van juist dit keramische werk een geheel ander licht op deze kunstenaar.

13 feb 2015

Heruitgave monografie Hildo Krop

In de reeks monografieën van Nederlandse kunstenaars verscheen in 1992, van de hand van mevrouw drs. E. J. Lagerweij-Polak, deel 10 gewijd aan de beeldhouwer Hildo Krop. Het meest interessante aan deze monografie is dat het, naast een schat aan informatie over leven en werk van deze in Steenwijk geboren kunstenaar, een nagenoeg complete oeuvre catalogus bevat.

De kunsthistorica mevrouw Lagerweij-Polak heeft zich, na het afronden van haar studie, nagenoeg haar gehele verdere leven bezig gehouden met het werk van Krop en daar veelvuldig over gepubliceerd (o.a. over de Eskaf in de Historische Mededelingen). De door haar opgestelde oeuvre catalogus in de monografie heeft ze nog door Krop zelf, voor zijn dood in 1970, laten autoriseren.

De monografie, onder Krop-liefhebbers ook wel “de bijbel van Emmy”genoemd, is al geruime tijd nog slechts antiquarisch te verkrijgen. Voor een dergelijk 2e hands exemplaar wordt veel geld gevraagd, zo tussen de € 90,- en € 160,- Mede door de activiteiten van het in Steenwijk gevestigde Instituut Collectie Krop (ICK) blijft de vraag naar dit naslagwerk onverminderd groot. En zo ook de vraagprijs hoog, voor menigeen te hoog.

Voor hen in het bijzonder is er goed nieuws te melden. Dankzij een particuliere gift is het ICK in staat gesteld te komen tot een overdruk van dit veelgeprezen en belangwekkende boek. Deze facsimile-uitgave, verzorgd door de in Steenwijk gevestigde drukkerij B’ulahPrint, is vanaf heden te koop bij het Instituut Collectie Krop (www.hildokrop.nl) en bij de erkende boekhandels in Steenwijk, Steenwijk’s Boekhuys en Planteyn Boeken.
Verkoopprijs € 40,-

ICK op Facebook

Instituut Collectie Hildo Krop shared their post. ...

Wil je meer weten over deze foto's? Download dan onze nieuwste nieuwsbrief via onze website: www.hildokrop.nl

View on Facebook

Wil je meer weten over deze foto's?
Download dan onze nieuwste nieuwsbrief via onze website:
www.hildokrop.nl
...

View on Facebook

Instituut Collectie Hildo Krop shared their Open Monumentendag. ...

Landelijke Open Monumentendag

Open Monumentendag

september 10, 2016, 10:00am - september 10, 2016, 10:00am

Instituut Collectie Hildo Krop

Landelijke Open Monumentendag

View on Facebook

Instituut Collectie Hildo Krop shared their Kopje Cultuur. ...

Tijdens Kopje Cultuur in Steenwijk kunt u voor slechts 1 euro het Museum Hildo Krop bezoeken. Museumkaart is natuurlijk gratis.

Kopje Cultuur

september 11, 2016, 11:00am - september 11, 2016, 10:00am

Instituut Collectie Hildo Krop

Tijdens Kopje Cultuur in Steenwijk kunt u voor slechts 1 euro het Museum Hildo Krop bezoeken. Museumkaart is natuurlijk gratis.

View on Facebook

Nieuwsbrief

 

nieuwsbrief

Nieuwsbrieven